Zaterdag 17 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij verschillende energie-organisaties hun deuren openen voor het brede publiek. In Hoofddorp, Prins Hendriklaan 33, is een energie-informatiemarkt waar voorzitter Lex Mooiweer en secretaris Adri Marsman van 10.00 tot 16.00 uurbij de Meerwind stand staan. Meerwinds Wieger Harkema vertelt op de informatiemarkt om 12.00 en 15.00 uur over klimaatneutraal wonen. Ook kunt u tussen 10.00 en 12.30 op bezoek bij Meerwind turbine De Pionier, Weteringweg 137 in Weteringbrug, waar Meerwinds Maurice Hogenboom voor je klaar staat. Om 10.00 uur brengt de Haarlemmermeerse wethouder van klimaat en energie, Charlotte van der Meij, een bezoek aan de Pionier. 

Verder kunt u een zonneveld, een zonnedak en twee energiezuinige huizen bekijken.

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt (Prins Hendriklaan 33) kunnen bewoners terecht voor informatie over energie besparen, zelf opwekken,
duurzaam verwarmen en lokaal energie opwekken. Energiebank Haarlemmermeer deelt gratis radiatorfolie uit
(zolang de voorraad strekt).
 
Hier zijn alle duurzame initiatieven in Haarlemmermeer vertegenwoordigd. Zo zijn er de energiecoöperaties Meerwind en Zon Op Haarlemmermeer, lokaal energiebedrijf Tegenstroom, en Polderwarmte.
Het Energieloket Haarlemmermeer en de Energiebank helpen bewoners bij het energiezuinig maken en verduurzamen van hun huis.
Ook de gemeente Haarlemmermeer en woningcoöperatie Ymere zijn aanwezig.
 
Hier vindt u alle activiteiten, locaties en tijden in de gemeente Haarlemmermeer.
 
 

↑ Top