Wij deden bij Meerwind nu al voor de derde keer mee, en merken dat de opkomst ieder jaar groter wordt. De eerste bezoekers kwamen om 9.45 uur al aanlopen!
Onze windmolen 'Pionier' is uitermate geschikt om mensen te ontvangen: goed toegankelijk via een verharde weg en een mooie ruimte onderaan de molen om een leuk evenement op te bouwen.
In een mooie open container hadden we uiteraard onze promotie weer goed op orde, en werd de bezoekers koffie, thee, sap en lekkere hapjes aangeboden. De weersverwachtingen waren niet al te rooskleurig voor deze zaterdag, maar uiteindelijk heeft het maar eventjes geregend en stond iedereen droog en uit de wind in de container. Net als vorig jaar draaide de Pionier lekker stevig zijn rondjes, en waren de bezoekers unaniem verrast over hoe weinig geluid de molen eigenlijk maakt. Het wordt vaak anders in de media gebracht, maar bij het eerste bezoek blijkt altijd dat men positief verrast is over het nagenoeg ontbreken van geluid. Onze molenaars legden onderin de molen weer alles uit over de techniek en opbrengsten van de molen. Helaas is het vanwege veiligheidsvoorschriften niet toegestaan om naar boven te gaan in een draaiende molen, maar de machinekamer onderin en de blik omhoog de mast in, was voor de meesten eigenlijk al imposant genoeg.

de deur staat open ! de molenaar had het druk met uitleggen

Het ontbreken van geluid geldt ook voor de collectie elektrische auto’s die we deze dag aan de voet van de molen verzameld hadden. Niets actueler de laatste maanden dan de overstap die veel grote autofabrikanten aan het maken zijn naar elektrische aandrijvig.
Wij wilden bij de molen een mooie doorsnede van het huidige aanbod in elektrische auto’s tonen.
Daar zijn we goed in geslaagd met een Tesla, BMW I3, Golf GTE, diverse Renaults Zoe en een Renault Twizy.

Erg blij waren wij met de inbreng van Renaultdealer Nieuwendijk uit Hoofddorp.
Zij plaatsen twee Renaults Zoe van de gemeente Haarlemmermeer als showmodel, en namen ook een Renault Zoe en Twizy mee waar mensen een proefritje in konden maken.
Voor veel mensen was dit hun eerste ervaring in een elektrische auto, en het resultaat was zonder uitzondering dat iedereen na een ritje met een enorme glimlach weer uitstapte. Elektrisch vervoer verkoopt zichzelf door de verrassende en zeer prettige rijervaring!

Gedurende de dag kwam er ook spontaan een aantal elektrische (en hybride) auto’s aanrijden. Binnen het Renault Zoe-forum was er klaarblijkelijk melding gemaakt van ons evenement.
De eigenaar van de Tesla heeft heel wat vol-gas optreksprintjes gemaakt, die de bijrijders een verschrikt achtbaan-gevoel opleverden!

aan het stuur van een elektrische auto ! een bonte verzameling elektrische voertuigen

Net als vorig jaar hadden we een kennisquiz voor zowel volwassenen als jongeren, met prikkelende vragen over duurzaamheid en groene energie. Er werd druk gediscussieerd en nagedacht over de vragen en stellingen, en uiteindelijk hebben bijna 50 mensen de quiz gedaan.
Binnenkort zullen we in de categorie volwassenen en jongeren de winnaars bekend maken, die een leuke toepasselijk prijs uitgereikt krijgen! Dan zullen we uiteraard ook de vragenlijsten en antwoorden op de website publiceren.

De hele dag door was er een mooie aanloop, en we kunnen wel stellen dat er 200+ bezoekers zijn geweest.
Velen van wie de vereniging helemaal niet kenden, en verrast waren over het feit dat deze windmolens dus door een vrijwilligersorganisatie zijn opgericht en worden geëxploiteerd. Deze dag heeft ons ook zeker weer nieuwe leden opgeleverd die onze doelstellingen willen ondersteunen.

vlnr: Tesla S, Renault Zoe en BMW i3 aan de voet van onze Pionier
De elektrische Twizy is een geinig, supersnel karretje

↑ Top