PR-Commissie

De PR-commissie (Public Relations), heeft een divers aantal taken en verantwoordelijkheden in de uitingen van Meerwind binnen en buiten de vereniging.

De commissie opereert zelfstandig op basis van een goedgekeurd jaarplan en legt verantwoording af aan het bestuur. 

Bevorderen groei ledenaantal

Ons ledenaantal nadert momenteel (2015) ca. 1100 leden en laat een lichte maar continue groei zien. Doelstelling is deze groei van de vereniging zoveel mogelijk te bevorderen.
Een hoog ledental maakt ons een serieuze gesprekspartner op regionaal niveau in de diverse discussies rondom duurzame energie en windenergie in het bijzonder.
Het streven is zoveel mogelijk leden daadwerkelijk te laten participeren in één van onze bestaande molens of onze participaties in windparken van derden.

Verhogen communicatiemogelijkheden met leden en niet-leden

Vanuit het verleden is er voor de meeste leden doorgaans één actief communicatiemoment per jaar geweest, namelijk de jaarlijkse nieuwsbrief en daarop volgend de mogelijkheid de Algemene Ledenvergadering bij te wonen.
Communicatiemogelijkheden zijn de laatste jaren door de digitalisering enorm uitgebreid.
De PR-commissie onderhoudt de website, plaatst nieuwsberichten en beheert het Twitter-account van Meerwind.
Twee webmasters hebben het beheer van de website onder zich.

Naamsbekendheid Meerwind
Onze ambitie is dat alle inwoners in de Haarlemmermeer Meerwind kennen en weten waar onze vereniging voor staat.
Meerwind tracht op meest regionale, relevante beurzen aangaande duurzaamheid en energie aanwezig te zijn. Dit beperkt zich momenteel tot 4 a 5x per jaar, waarbij wij met een compleet aangeklede stand onze vereniging representeren. De PR-commissie beheert deze stand.

Doelstellingen hierin zijn het vergroten van de naamsbekendheid, het werven van nieuwe leden en het verschaffen van heldere en ongekleurde informatie over windenergie.


Andere Commissies

> Technisch Beheer Commissie

> Commissie Derde Wereld Projecten

Beheer drukwerk
Al het benodigde promotionele drukwerk (folders, kaarten, kleding, banners, etc), wordt door de PR-commissie samengesteld. Ook fotomateriaal voor publicaties wordt door de commissie gemaakt en beheerd.

Overigen
Public Relations is een aspect dat uiteraard ook door alle bestuursleden actief wordt bedreven.
Eerste aanspreekpunt voor persberichten en overige media-uitingen is voorzitter Lex Mooiweer.

Oproep!
De PR-commissie komt momenteel handen te kort (schrijvend april 2015).
Onze doelstelling is onder meer om vaker actief nieuwsberichten naar buiten te brengen en meer aanwezig te zijn op de social-media.
Wij zoeken 2 à 3 enthousiaste personen die hier een rol in willen spelen.
Specifiek zoeken wij iemand die een facebook-account wil oprichten en beheren. Inhoudelijke ondersteuning vindt uiteraard plaats vanuit de huidige bezetting van de PR-commissie.
Ook bevlogen, enthousiaste meedenkers en schrijvers, welke actief naar buiten willen en kunnen treden om het gedachtegoed van Meerwind te promoten, zijn meer dan welkom!
De commissie vergadert 6x per jaar in Hoofddorp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Lex Mooiweer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 023 - 743 6968

 

↑ Top