Vorig jaar hebben elf organisaties een sponsoraanvraag ingestuurd. Zeven gelukkig winnaars kregen in januari 2022 het aangevraagde bedrag om hun project uit te voeren. 

In de loop van het jaar zijn we bij de prijswinnaars langsgegaan om te zien hoe het geld gebruikt is. Dat leverde leuke bezoekjes op waarin de we gerealiseerde projecten konden bewonderen en fijne gesprekken hadden met de gesponsorde organisaties.

De Wind in de rug winnaars zijn:

  • Zorg kinderboerderij de Boerenzwaluw. Zijn kregen geld om een zuigslagset/opvangbassin/tapkraan voor de Water Windmolen aan te schaffen. Hiermee kan de tuin makkelijker en sneller bewaterd worden. 
  • Biologische buurtmoestuin Nieuw-Vennep. " De groen(s)te tuin" heeft geld ontvangen voor het aanleggen van een koudebak voor het verbouwen van groente in de winter. Buurtbewoners kunnen hier op woensdag en zondag groente, fruit en bloemen kopen.
  • De Heimanshof is een heemtuin met meer dan 800 soorten, van oudsher in Nederland voorkomende, wilde planten. Jaar­lijks komen meer dan 5000 kinderen met leerkrachten en oud­ers in de tuin om te leren over de natuur. Vele vrijwilligers onderhouden de tuin. Veel van de onderhoudsmachines werken op benzine. Dankzij de sponsoring van Meerwind kunnen meer duurzame machines op elektromotoren aangeschaft worden.
  • Een moestuin voor woonzorgpark S'Heerenloo Vijfhuizen
  • Het Adamascentrum voor leven met en na kanker. Zij ontvingen geld om duurzame ledverlichting in hun inloophuis in Nieuw-Vennep te plaatsen.
  • Het bordspel Mooimakers van HeelHaarlemmermeer waarin spelers maatschappelijke, duurzame vraagstukken binnen Haarlemmermeer proberen ‘op te lossen’ aan de hand van de Werelddoelen
  • Nieuw-Vennepse Petanquevereniging De Spaanse Ruiter. Dankzij onze sponsoring konden ze de tl-verlichting binnen en de verlichting bij de buitenbanen vervangen door duurzame ledverlichting. In het verleden moesten alle tl-lichten overdag aan om genoeg licht te hebben. Nu geeft alleen de middelste rij verlichting al meer dan genoeg licht om goed te kunnen spelen. 

 

 


Eerder gehonoreerde projecten:


   

 

↑ Top