Op zaterdag 18 juni a.s. wordt voor de vijfde maal de jaarlijkse Open Winddag georganiseerd.
Een dag waarop diverse eigenaren van moderne windmolens hun molen openstellen voor bezoekers.
De Open Winddag is een initiatief van de Nederlandse Wind Energie Associatie, de overkoepelende organisatie die de belangen van windenergie in Nederland behartigt.
In de Haarlemmermeer stelt Meerwind deze dag één van haar windturbines langs de A4 open voor geïnteresseerden. Dit windpark, vlak voor Schiphol, is voor de gemeente Haarlemmermeer één van de paradepaardjes van haar duurzaamheidsdoelstellingen

Zaterdag bent u van 10 tot 16 uur welkom om de windmolen 'De Pionier' van dichtbij te ervaren.
Naast de geavanceerde techniek van deze molen, die door de aanwezige medewerkers van Meerwind graag wordt uitgelegd, wil Meerwind bezoekers graag zelf laten ervaren hoe de molens in het landschap ingepast zijn en hen zelf laten oordelen over de vermeende geluidsoverlast.
U kunt een blik onderin de molen werpen, waar alle technische componenten zich bevinden en de actuele opbrengsten zichtbaar zijn.
Informatie over de vereniging is volop aanwezig, en uiteraard is er ook een drankje.

Dit jaar doet Meerwind nog iets extra’s voor de bezoekers. Een tiental elektrische en hybride auto’s zijn aanwezig! U kunt hierbij denken aan de merken Tesla, Renault, VW GTE en …. Renault Dealer Nieuwendijk uit Hoofddorp staat er met verschillende modellen. U kunt al uw vragen over elektrisch of hybride rijden stellen aan de eigenaren van deze auto’s en natuurlijk aan de mensen van Nieuwendijk. Zelfs een proefritje (in een Renault), of een stukje meerijden in een van deze auto’s is mogelijk op deze dag!

Daarnaast is er voor zowel kinderen als volwassenen een kennis-quiz te doen. Vragen over ons huidige mondiale energievraagstuk, met prikkelende antwoorden die uitnodigen tot gedachten en gesprek. De winnaars ontvangen een toepasselijke prijs, en voor de kinderen is er natuurlijk ook een aardigheidje.

De windmolen 'De Pionier' is te bezoeken van 10 tot 16 uur op het volgende adres:

Weteringweg 139
2156 MX
Weteringbrug

Deze locatie is prima bereikbaar met fiets of auto.

voor een routekaartje klik hier

 

 

↑ Top