Twee projecten: Burkina Faso en Nepal

Project 1: KoZon (BurkinaFaso) - Solar cooking rondom Dédougou (2021)

Het project is aangevraagd door Stichting Solar Cooking Nederland – KoZon (ANBI geregistreerd).
Doel van dit project is om de lokale bevolking van en rondom Dédougou kennis laten maken met geïntegreerd zonnekoken en bewustwording te creëren dat deze duurzame manier van koken helpt om verantwoord om te gaan met de natuur (en daarmee verdere ontbossing tegen te gaan). De lokale productie/verkoop geeft tevens werkgelegenheid (en vaak voor vrouwen economische zelfstandigheid).
Onze bijdrage wordt besteed aan de organisatie van de promotionele verkoop van kooktoestellen op zonne-energie en aanschaf van basismaterialen en gereedschap voor het vervaardigen van kooktoestellen (Cookit zonnekookbox/Solarbox en hooimanden).

Meer informatie: https://solarcookingkozon.nl/
   


Op de foto: hooimanden en hout besparende oventjes (“groene blikken”)


Zo ziet Tô eruit

Het echte, favoriete lokale gerecht is Tô. Een stijve granen brei die met een pittige saus wordt gegeten. Maar om die te kunnen maken is er een trucje nodig bij de zonnekooktoestellen. Wat dan verder graag gegeten wordt, door de ietsje rijkere huishoudens, is rijst met een hartige saus, met als het even kan iets van vis daarin. Vlees kan zeker niet op alle dagen, of zelfs maar af en toe, gegeten worden.
Op de foto wordt tijdens de introductiecursus, een vissaus bereid.


Project 2: Tamsarya, Nepal: plaatsen PV installatie voor medische kliniek in Bobok

Aangevraagd door Stichting Tamsarya (ANBI geregistreerd).
Het doel van het project is om in het gebied rondom Bobok (basis)medische en verloskundige zorg te verlenen. De bouw van het gezondheidscentrum wordt nu (2020-2021) gerealiseerd. Er is nog geen budget voor de energievoorziening.
Met onze bijdrage kan een PV installatie gerealiseerd worden op het gezondheidscentrum.

 

 

 

 

 Meer informatie: https://tamsarya.nl/

Derde Wereld Projecten

 

↑ Top