Nyabondo, Kenia - St. Martin Deporres Special School (2022)

Dit project is aangevraagd door Our Energy Foundation (ANBI geregistreerd).

St Martin Deporres is een speciale school die wordt gerund door de Franciscaanse Zusters van St Anne. Het ligt bij Nyabondo, zo'n 350 kilometer van Nairobi. St Martin Deporres heeft momenteel circa 320 kinderen die allemaal een handicap hebben. Hier leren ze basis beroepsvaardigheden, reguliere lessen en onder begeleiding spraak- en fysiotherapeutische oefeningen. De meeste van deze kinderen komen uit een arm milieu of zijn door stigmatisering door de ouders verstoten.

Project beoogt een off-grid solar installatie met batterij opslag die remote kan worden gemonitord en beheerd en de aanleg van verlichting in de slaapzalen.
De aanwezige dieselgenerator blijft alleen als backup.

Our Energy Foundation financiert dit project samen met de NGO Aid The Needy. De laatste is een geregistreerde Community Based Organization die is aangesloten bij de Katholieke Kerk.

Het projectvoorstel komt uit op een budget van omgerekend globaal 44.000 EUR (5,6 miljoen KES). De funding moet komen van externe partners. Meerwind draagt hier 5000 euro aan bij. De bijdrage van Meerwind is dus “slechts” circa 10% van de projectkosten.
Er is een financiële post voorzien voor onderhoud.

Project is in de zomer van 2022 in gebruik genomen.

Meer informatie: https://www.ourenergyfoundation.nl


    

 

 

 

 

 

 

 

 

Derde Wereld Projecten

 

 

 

 

↑ Top